Creditele restante au urcat la 8,77 miliarde de lei

Creditele restante ale populaţiei şi companiilor au atins, la finele lunii ianuarie, nivelul de 8,77 miliarde de lei, în creştere cu 12,3% faţă de decembrie, ponderea acestora în total împrumuturi urcând astfel la 4,37%, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României (BNR).

19 afișări
Imaginea articolului Creditele restante au urcat la 8,77 miliarde de lei

Creditele restante au urcat la 8,77 miliarde de lei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În luna decembrie a anului trecut, ponderea restanţelor în total credite s-a situat la 3,88%.

Soldul restanţelor la împrumuturile în lei au crescut în ianuarie cu 6,45%, la 4,62 miliarde de lei, în timp ce obligaţiile neachitate la creditele în valută au avansat cu 19,6%, la 4,15 miliarde de lei.

Ponderea creditelor restante în total împrumuturi în lei a urcat de la 5,43% în decembrie 2009 la 5,75% în ianuarie.

La finele lunii precedente, soldul creditelor în lei a urcat cu 0,67%, la 80,33 miliarde de lei.

Pe de altă parte, scăderea soldului împrumuturilor în valută cu 1,04%, la 120,16 miliarde de lei, a avut ca efect majorarea ponderii creditelor restante la 3,45%, de la 2,85% în decembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici