Daniel Dăianu: România ar putea adera la zona euro în opt ani

România ar putea fi în poziţia de a adera la zona euro în aproximativ opt ani, a afirmat miercuri, la Londra, Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale (BNR), pledând pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemului financiar comunitar.

838 afișări
Imaginea articolului Daniel Dăianu: România ar putea adera la zona euro în opt ani

Daniel Dăianu: România ar putea adera la zona euro în opt ani

"Coroborat cu îmbunătăţirea funcţionării zonei euro, credem că am putea adera la euro în prima parte a următorului deceniu", a declarat Daniel Dăianu, potrivit agenţiei Reuters, la un eveniment organizat la Londra de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Vrem să aderăm, credem în proiectul european...", a adăugat Daniel Dăianu. El a precizat că, dacă România va avea în continuare un ritm de creştere economică de 3,0-3,5 %, ar putea atinge nivelul de 75% al mediei veniturilor pe cap de locuitor din zona euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a organizat miercuri, la Londra, alături de publicaţia online Emerging Europe şi de Camera de Comerţ România-Marea Britanie, un seminar cu tema "Perspective asupra investiţiilor în România".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici