Declaraţia de avere a ministrului Remeş, publicată pe site-ul Ministerului Agriculturii

Decebal Traian Remeş a recuperat în perioada în care a fost ministru al Agriculturii suma de 105.000 lei (aproximativ 30.000 euro), reprezentând jumătate din valoarea totală a împrumuturilor acordate, iar soţia sa a cumpărat un teren agricol de 4.950 metri pătraţi într-un sat din judeţul Maramureş.

5 afișări
Imaginea articolului Declaraţia de avere a ministrului Remeş, publicată pe site-ul Ministerului Agriculturii

Declaraţia de avere a ministrului Remeş, publicată pe site-ul Ministerului Agriculturii

Soţia fostului ministru, Steliana Remeş, a cumpărat, în intervalul aprilie-octombrie, un teren agricol cu suprafaţa de 4.950 metri pătraţi în localitatea Săsar (judeţul Maramureş) şi a transferat depozitele deţinute la Banca Comercială Română la BRD.

Potrivit declaraţiei de avere depusă la eliberarea din funcţie şi publicată pe site-ul Guvernului, Remeş nu cunoaşte valoarea de impozitare a terenului.

Steliana Remeş a transferat, în perioada menţionată, depozitele deţinute la BCR, în valoare totală de 35.000 de dolari şi 1.070 de lei, la BRD. Soldul la zi al contului deschis la BRD este de 37.000 de dolari. Soţia fostului ministru mai deţine, din 2004, un depozit la BRD în sumă de 3.500 de euro şi unul la Banca Ţiriac, în valoare de 2.100 dolari, deschis în 2007.

În declaraţia avere depusă de Remeş în luna aprilie, la începutul mandatului de ministru, figura un depozit 10.412 euro la BRD pe numele Steliana Remeş, depozit care nu mai apare în noua declaraţie a fostului demnitar.

În ceea ce priveşte un depozit deţinut de Decebal Traian Remeş la Raiffeisen Bank, de 55.000 de lei în aprilie, în declaraţia de avere de la eliberarea din funcţie fostul oficial nu a menţionat nicio sumă.

Totodată, în ultimele şase luni Remeş a încasat 105.000 de lei, jumătate din suma menţionată în aprilie ca fiind de recuperat din împrumuturi.

Fostul ministru al Agriculturii deţine, împreună cu soţia, două terenuri, în suprafaţă de 2.905 metri pătraţi, respectiv 2.150 metri pătraţi, achiziţionate în urmă cu 13 ani, o casă în Baia Mare şi două apartamente, în Braşov şi Baia Mare.

În perioada mandatului de ministru al Agriculturii, Remeş a deţinut şi funcţia de membru în comisia de privatizare a Casei de Economii şi Consemnaţiuni şi în consiliile de administraţie ale Eximbank, Romavia şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Până la ora transmiterii ştirii, Remeş nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici