Deloitte: Tranziţia spre economia verde poate crea 300 de milioane de noi locuri de muncă până în 2050

Tranziţia spre modelul economic cu emisii zero poate proteja piaţa muncii de riscurile asociate schimbărilor climatice şi poate crea până la 300 de milioane de noi locuri de muncă la nivel global până în 2050, arată un studiu Deloitte, citat de Ziarul Financiar.

407 afișări
Imaginea articolului Deloitte: Tranziţia spre economia verde poate crea 300 de milioane de noi locuri de muncă până în 2050

Uneebo Office Interior Design, Facebook

„Studiul accentuează necesitatea de a aborda sistemic şi incluziv obiectivul zero-emisii, fără a neglija efectele în piaţa muncii şi diferenţele dintre geografii, şi oferă o serie de recomandări practice spre realizarea unei tranziţii active şi juste, între care planificarea clară şi ambiţioasă a etapelor decarbonizării, mobilizarea coordonată a guvernelor şi industriilor, precum şi alocarea echitabilă a resurselor şi atragerea capitalului uman performant către industrii sustenabile. Sunt preocupări şi soluţii pe care le-am regăsit şi pe agenda Forumului Economic Internaţional de la Davos de anul acesta, din ianuarie, şi este de aşteptat ca acestea să concentreze în 2023 eforturile comunitare, deci şi ale României, în cadrul noului Plan Industrial «Green Deal»”, a declarat Sorin Elisei, Director Consultanţă, Deloitte România, şi Liderul practicilor de sustenabilitate şi energie.

Raportul atrage atenţia asupra riscurilor generate de aşa-numita „tranziţie pasivă”, care se concentrează pe obiectivul decarbonizării, dar destabilizează piaţa muncii prin măsuri spontane, disparate, ignorând nevoile angajaţilor, şi subliniază necesitatea realizării unei tranziţii active, care urmăreşte atingerea obiectivelor economice şi ecologice, dar în paralel transformă treptat piaţa muncii şi redistribuie capitalul din industrii vulnerabile spre cele sustenabile.

În condiţiile realizării tranziţiei active, regiunile care s-ar bucura de cele mai multe locuri de muncă nou-create sunt Asia-Pacific, care ar putea avea 180 de milioane de joburi noi până în 2050, şi Africa, cu 75 de milioane, în timp ce şi Europa ar câştiga 21 de milioane de locuri noi de muncă, iar cele două Americi, 26 de milioane, arată raportul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici