Dezvoltatorii pregătesc birouri pentru peste 21.000 de corporatişti în anul 2021

  • Anul 2021 ar trebui să aducă mai multe proiecte noi de birouri faţă de 2021, însă nu mai multe ca 2019
  • Multe dintre acestea au deja con­­tracte semnate pentru cel puţin 50% din suprafaţa închiriabilă.
397 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii pregătesc birouri pentru peste 21.000 de corporatişti în anul 2021

Anul 2021 ar trebui să aducă mai multe proiecte noi de birouri faţă de 2021, însă nu mai multe ca 2019, în con­­diţiile în care multe dintre acestea au deja con­­tracte semnate pentru cel puţin 50% din suprafaţa închiriabilă.

De partea cealaltă, spaţiile încă neînchiriate vor „lupta“ cu birourile deja existente şi pe care companiile vor căuta să le subînchirieze, dar şi cu o piaţă unde „munca de acasă“ devine un trend tot mai popular.

„La sfârşitul trimestrului al treilea erau în construcţie apro­xi­ma­tiv 226.000 mp de birouri cu ter­men estimat de livrare pe par­cur­sul anului 2021,  în creştere cu 24% faţă de anul 2020, dar cu 22% mai puţin faţă de anul 2019, potrivit infor­ma­ţiilor CBRE Research. Clă­dirile cu un grad ridicat de pre-închiriere avan­­sează conform gra­ficului, astfel încât nu ne aşteptăm la întârzieri, însă proiectele care urmează a fi înce­­pute ar putea în­tâm­pina o anu­mită decalare“, Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction, Office, CBRE România.

În T3/2020 au fost inauguraţi 17.600 mp de birouri în zona de centru-vest din Bucureşti, respectiv o singură clădire, Campus 6.3 dezvoltată de Skanska.

„Proiectul localizat într-o zonă efervescentă pentru sectorul de birouri a fost livrat, fiind deja complet închiriat, un semnal foarte bun pentru piaţă“, a spus Tudor Ionescu, conform Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici