Diaconescu solicită plata salariilor la Oltchim şi garanţii că societăţile de stat nu cer insolvenţa. Avocat: Dan Diaconescu vrea să preia toţi angajaţii Oltchim

Dan Diaconescu cere OPSPI să asigure plata salariilor restante ale angajaţilor combinatului Oltchim, să stabilească modalitatea concretă privind preluarea Arpechim şi să garanteze că niciun creditor de stat nu va cere insolvenţa combinatului după semnarea contractului de preluare a acţiunilor.

2285 afișări
Imaginea articolului Diaconescu solicită plata salariilor la Oltchim şi garanţii că societăţile de stat nu cer insolvenţa. Avocat: Dan Diaconescu vrea să preia toţi angajaţii Oltchim

Diaconescu solicită plata salariilor la Oltchim şi garanţii că societăţile de stat nu cer insolvenţa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vrem să clarificăm astăzi (miercuri - n.r.) trei lucruri esenţiale. Statul trebuie să reglementeze situaţia salariilor angajaţilor Oltchim. Sindicatul Oltchim are o solicitare, pe care ne-am însuşit-o şi noi, ca până la data semnării contractului statul să plătească la zi salariile angajaţilor combinatului. Dorim ca OPSPI să garanteze că nicio societate de stat creditoare, ca Electrica, CFR sau Salrom, să nu ceară, după semnarea contractului, insolvenţa Oltchim. Mai cerem obligarea părţilor semnatare ale contractului la stabililească modalitatea concretă prin care vom putea prelua rafinăria Arpechim", a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţii lui Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Fenechiu a adăugat că chipa de avocaţi a lui Diaconescu a solicitat OPSPI să prezinte datele actualizate privind evoluţia economică a Oltchim.

El a precizat că solicitările sindicaliştilor Oltchim, pe care le-a preluat şi echipa de negociere a lui Dan Diaconescu, vizează şi garantarea de către stat a menţinerii pentru cel puţin zece ani a obiectului de activitate al Oltchim.

"Dan Diaconescu vrea să preia toţi angajaţii Oltchim", a spus Fenechiu.

Fenechiu a declarat tot miercuri că avocaţii lui Diaconescu sunt pregătiţi să continue negocierile cu OPSPI pentru preluarea acţiunilor statului la Oltchim, menţionând însă că "nu este nicio grabă" pentru semnarea contractului de privatizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici