Din "grânarul" Europei, România a ajuns să importe de două ori mai multă pâine decât exportă. Aluatul congelat care se transformă în "paine proaspătă "

Cu toate că este al doilea cel mai mare producător de grâu din UE, importurile de produse de panificaţie şi de patiserie s-au dublat în cinci ani, deficitul comercial din acest sector ajungând la aproape 150 mil. euro în 2016, potrivit datelor Eurostat. O cifră pe care specialiştii din industrie o pun pe seama importurilor masive de aluat congelat pe care retailerii îl aduc din străinătate şi îl transformă în pâine "proaspătă".

1738 afișări
Imaginea articolului Din "grânarul" Europei, România a ajuns să importe de două ori mai multă pâine decât exportă. Aluatul congelat care se transformă în "paine proaspătă "

Din " grânarul" Europei, România a ajuns să importe de două ori mai multă pâine decât exportă. Aluatul congelat care se transformă în "paine proaspătă "

"Avem un comerţ modern care importă pâine con­ge­lată. Obiceiul de consum s-a dus către o pâine proaspătă care, de fapt, este o pâine precoaptă şi congelată. Consumatorul când o cumpără are impresia că este o pâine proaspătă făcută în brutăria magazinului, dar ea provine dintr-o pâine congelată şi semiproaspătă, un fel de ready-meal. Nu ştiu dacă o fi bună, nu o fi bună, dar de ace­ea apare multă pâine con­ge­lată în importuri", a de­clarat pentru ZF Ştefan Pădure, pre­şedintele Asociaţiei pen­tru Promovarea Alimentului Ro­mânesc (APAR).

Citiţi continuara articolului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici