Dinu Patriciu a cumpărat Banca Populară a Georgiei

Omul de afaceri Dinu Patriciu a cumpărat, în parteneriat cu fostul premier al Georigei Vladimir Gurgenidze, Banca Populară a Georgiei de la compania Eurooil, o subsidiară a RAKInvestment din Emiratele Arabe Unite, potrivit agenţiei Interfax.

298 afișări
Imaginea articolului Dinu Patriciu a cumpărat Banca Populară a Georgiei

Dinu Patriciu a cumpărat Banca Populară a Georgiei (Imagine: Mediafax Foto)

Achiziţia s-a desfăşurat prin intermediul unui vehicul investiţional special înfiinţat de cei doi.

Eurooil a cumpărat Banca Populară a Georgiei (Narodny Bank of Georgia) la începutul acestui an.

Autoritatea de supraveghere a pieţei financiare din Georgia a confirmat vânzarea băncii, însă nu a dezvăluit detalii.

Directorul general al băncii, Zurab Tsulaya, va organiza o conferinţă de presă săptămâna următoare pentru un anunţ oficial, au declarat surse din interiorul băncii.

Eurooil a purtat negocieri cu patru grupuri străine interesate de achiziţia băncii. Oficialii companiei au afirmat, anterior, că o tranzacţie ar putea fi încheiată în luna august, dar nu a identificat potenţialii cumpărători.

Compania Eurooil, înregistrată în Marea Britanie, a achiziţionat un pachet de 65% la Banca Populară în ianuarie 2009, iar, ulterior şi-a majorat participaţia la 89%. De la începutul anului, Eurooil a vândut activele nebancare ale instituţiei financiare.

Banca Populară a Georgiei a fost înfiinţată în octombrie 2002 şi dispune de o reţea de 211 sucursale în întreaga ţară.

Instituţia de credit este a 27-a cea mai mare din Georgia, în funcţie de active, şi a 337-a din Comunitatea Statelor Independente, potrivit clasamentului celor mai mari 1000 de bănci din regiune, întocmit de Interfax.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut către KazMunaiGaz, în luna iunie, participaţia de 25% pe care o mai deţinea la The Rompetrol Group, iar prin această tranzacţie compania de stat din Kazahstan a ajuns să deţină integral grupul petrolier. În 2007, KazMunaiGaz a cumpărat 75% din grupul Rompetrol, pentru 1,6 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici