Surse MEDIAFAX: Dinu Patriciu va fi înmormântat în România

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a decedat în 19 august, într-o clinică din Londra, va fi înmormântat în România, cel mai probabil la Cimitirul Bellu, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate familiei acestuia.

3459 afișări
Imaginea articolului Surse MEDIAFAX: Dinu Patriciu va fi înmormântat în România

Dinu Patriciu va fi înmormântat în România (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"În mod cert va fi înmormântat în România, probabil la Bellu, unde familia are o capelă", au spus sursele citate.

Conform aceloraşi surse, nu a fost stabilită data la care va avea loc înmormântarea lui Dinu Patriciu, pentru că nu se ştie când vor fi încheiate formalităţile la Londra pentru ca trupul neînsufleţit al omului de afaceri să fie adus în România.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, într-o clinică londoneză.

"Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile", potrivit unui comunicatul remis MEDIAFAX la momentul respectiv de familia Patriciu.

Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei.

"Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinţei defunctului, ca ultimul său drum să ocolească neînţelegerile, lipsa de decenţă şi agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte în ultimii ani de viaţă şi suferinţă", se mai spunea în comunicatul familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eşecul suferit în afacerea lanţului de magazine Mic.ro şi i s-a înrăutăţit astfel boala, dar şi că şi-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viaţă, în special a alimentaţiei.

Mihai Voiculescu a mai spus că Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici