Divorţul lui Tiger Woods ar putea fi cauza aprecierii coroanei suedeze

Înţelegerea de divorţ prin care Tiger Woods ar putea plăti până la 500 de milioane de dolari modelului suedez Elin Nordegren s-ar putea afla la baza unei aprecieri a coroanei suedeze în raport cu moneda americană, potrivit unei note a analiştilor Citigroup.

68 afișări
Imaginea articolului Divorţul lui Tiger Woods ar putea fi cauza aprecierii coroanei suedeze

Divorţul lui Tiger Woods ar putea fi cauza aprecierii coroanei suedeze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pieţele monetare au fost afectate de o nervozitate ridicată marţi, însă traderii au fost destinşi de o notă a Citigroup care sugerează că înţelegerea de divorţ a lui Tiger Woods ar putea fi cauza aprecierii coroanei, se arată într-un material postat de un jurnalist Wall Street Journal (WSJ) pe blogul cotidianului american.

Divorţul jucătorului de golf s-a încheiat luni, chiar în momentul în care coroana suedeză a început să se aprecieze faţă de dolar. Coroana s-a depreciat ulterior, fără niciun fundament clar al variaţiilor.

Efectul Woods ar putea fi doar un zvon, dar "nu putem fi siguri", au notat analiştii de la Citigroup.

Explicaţia specialiştilor grupului financiar american este logică, notează jurnalistul WSJ Katie Martin. Suma pe care Tiger Woods o va plăti în urma divorţului nu este cunoscută încă, dar va fi probabil destul de mare. Pieţele financiare sunt destul de liniştite şi pot fi influenţate uşor. Cumpărarea de coroane în valoare de câteva milioane de dolari de către Tiger Woods ar fi suficientă, consideră Martin.

Chiar dacă evoluţia coroanei nu a fost influenţată de divorţul jucătorului american de golf, puţină destindere nu strică pieţelor financiare afectate de temerile legate de starea economiei mondiale, se arată în materialul postat pe blogul WSJ.

Dolarul se tranzacţiona la 7,45 coroane suedeze la 11:25 GMT (14:25 ora României).

Potrivit presei americane, Nordegren ar urma să primească între 100 şi 500 de milioane de dolari în urma divorţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici