Dobânzile la credite nu vor mai scădea pentru că au ajuns destul de jos

Bancherii vând credite de consum şi ipotecare mai ieftine decât în urmă cu un an, dar avertizează că dobânzile nu vor mai scădea în perioada următoare deoarece s-a atins deja un punct minim şi în plus pe piaţă există foarte multă incertitudine.

26 afișări
Imaginea articolului Dobânzile la credite nu vor mai scădea pentru că au ajuns destul de jos

Dobânzile la credite nu vor mai scădea pentru că au ajuns destul de jos (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Dobânda anuală efectivă medie la creditele de consum în lei ajungea în mai la 17%, faţă de 25% în aceeaşi perioadă din 2009, în timp ce la euro costul efectiv cobora până la 9,2%, cu două puncte procentuale mai puţin decât în urmă cu un an, potrivit datelor BNR.

Cele mai ieftine credite de retail sunt în continuare ipotecarele în euro, unde dobânda anuală efectivă medie atingea 5,6% după ce în iunie anul trecut ajunsese la un nivel record de 11,5%.

Citeşte mai multe despre dobânzile la credite pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici