Economia României va creşte în 2011 cu 2%, una dintre cele mai slabe performanţe din regiune

Economia României va creşte în acest an cu 2%, potrivit unei analize a Citi, una dintre cele mai modeste performanţe dintre statele din Europa Centrală şi de Est incluse în raport.

50 afișări
Imaginea articolului Economia României va creşte în 2011 cu 2%, una dintre cele mai slabe performanţe din regiune

Economia României va creşte în 2011 cu 2%, una dintre cele mai slabe performanţe din regiune (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Astfel, cea mai slabă creştere economică urmează să fie înregistrată de Cehia (1,9%), potrivit analiştilor Citi.

PIB-ul Poloniei ar urma să urce cu cel puţin 4%, cea mai bună performanţă din regiune, urmată de Slovacia (3,4%) şi Ungaria (2,7%).

Analiza Citi evaluează impactul frânării activităţii economice din Germania asupra statelor emergente din Europa Centrală şi de Est. Polonia şi România ar fi cel mai puţin afectate de acest fenomen, deoarece raportul exporturilor către Germania la PIB este de numai 7-10%, faţă de peste 20% în Cehia şi Ungaria. În aceste condiţii, impactul încetinirii activităţii economice din Germania asupra economiilor României şi Poloniei va fi de numai 0,2-0,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici