Efectul Biden asupra burselor asiatice: la Tokyo titlurile urcă la maximul a 29 de ani

  • Bursa japoneză a atins luni maximul a aproape 30 de ani
  • Este prima zi de tranzacţionare după ce Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA, relatează BBC.
322 afișări
Imaginea articolului Efectul Biden asupra burselor asiatice: la Tokyo titlurile urcă la maximul a 29 de ani

Efectul Biden asupra burselor asiatice: la Tokyo titlurile urcă la maximul a 29 de ani

Bursa japoneză a atins luni maximul a aproape 30 de ani, în prima zi de tranzacţionare după ce Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA, relatează BBC.. Principalul indice al acţiunilor din Japonia - Nikkei 225 - a crescut cu 2,5% luni, la un nivel nemaivăzut din 1991.

Şi alte burse din Asia au înregistrat, de asemenea, câştiguri sănătoase, în Australia, China şi Hong Kong.

Creşterea din Japonia a venit în pofida scăderii preţului acţiunilor Japan Airlines cu 15%.

Creşterile vin pe fondul speranţelor că noua administraţie va extinde stimulentele fiscale în SUA şi va extinde măsurile de reducere a răspândirii Covid-19.

Optimişti sunt şi investitorii chinezi, care au văzut victoria lui Biden ca fiind pozitivă pentru politicile comerciale şi tehnologice.

"Incertitudinea politică a dispărut în mare măsură pe măsură ce alegerile s-au încheiat", a declarat Larry Hu, şeful China Economics la banca Macquarie.

În China, principala referinţă - indicele Shanghai Composite - a crescut aproape 2% luni.

"Piaţa priveşte victorial lui Biden ca un rezultat pozitiv, este foarte probabil sănu mai ducă un nou război comercial cu China. Şansa unui nou război tehnologic este tot mai mică", a adăugat Hu.

Relaţiile dintre Donald Trump şi China s-au deteriorat în ultimii patru ani, un război al tarifelor izbucnind în 2018.

Cel mai mare câştigător din Asia a fost Nikkei 225, care a crescut cu 2,5%, atingând un nivel nevăzut de la sfârşitul anului 1991.

Câştigurile din Japonia au fost, de asemenea, parţial atribuite sectorului auto, cu câştiguri puternice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse asiatice,
biden,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici