Eugen Teodorovici anunţă un nou proiect de reformă a sistemului vamal pentru săptămâna viitoare/ Să fie separată de ANAF

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat că în cursul săptămânii viitoare va veni cu un proiect de lege legat de reformarea sistemului vamal, astfel încât Direcţia Generală a Vămilor să fie separată de ANAF şi să intre sub autoritatea directă a ministrului de Finanţe.

652 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici anunţă un nou proiect de reformă a sistemului vamal pentru săptămâna viitoare/ Să fie separată de ANAF

Eugen Teodorovici anunţă un nou proiect de reformă a sistemului vamal pentru săptămâna viitoare/ Să fie separată de ANAF

'Nimeni nu spune că deţin soluţia magică dar este important să faci un lucru. Vreau să facem reforma cu orice chip. Săptămâna viitoare veţi avea actul normativ care propune scoaterea vămii din ANAF şi înfiinţarea unei autorităţi independente sub autoritatea ministrului de Finanţe, o structură modernă, la nivel european", a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de Finanţe susţine că această formă "sub autoritatea" este cea mai slabă din punct de vedere al controlului.

"Sunt trei forme de lucru în administraţie- subordonare, coordonare sub autoritatea. Fiind a treia formă, este forma cea mai slaba, ministrul nu impune conducerii vămii niciun fel de influenţă. Este o firormă care duce doar la aprobarea de politici, nimic altceva. Modul de management şi-l asumă şeful acestei structuri", afirmă Teodorovici.

Ministrul spune că vor exista două acte normative: unul de scoatere a vămii din subordinea ANAF şi un altul care să prevadă ce se întâmplă cu funcţionarea ANAF în continuare, după această modificare. Cei mai probabil aceste documente vor fi adoptate în următoarea lună, mai spune Eugen Teodorovici.

"Întreg personalul trebuie să fie testat pe criterii profesionale. Referitor la cei doi preşedinţi care au admis ca vama şi ANAF să funcţioneze pe alte principii decât cele normale şi europene sunt cei care au creat acest haos în sistem. Penultimul preşedinte, care a avut toate sumele la dispoziţie, dar dorinţa a fost în altă direcţie, cumpărarea de scannere şi multe altele. Sper şi sunt convins că noua conducere ANAF şi Vămi vor utiliza toate fondurile puse la dispoziţie şi vor profita ca ministrul de Finanţe nu impune altă linie decat cea legală şi morală", afirmă ministrul.

Taguri:
vami,
legi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici