Eugen Teodorovici: Să rup Vama de la ANAF? Nu. Vreau securizarea punctelor vamale

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovoci, a declarat joi că nu îşi doreşte reinfiinţarea Autorităţii Naţionale a Vămilor sub conducerea Ministerului Finanţelor Publice, preocuparea actuală fiind aceea de a securiza graniţele cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

1286 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici: Să rup Vama de la ANAF? Nu. Vreau securizarea punctelor vamale

Eugen Teodorovici: Să rup Vama de la ANAF? Nu. Vreau securizarea punctelor vamale

"Să rup Vama de la ANAF? Nu. Ce vreau să fac în schimb şi ţin foarte mult la acest obiectiv, ştiţi foarte bine, această securizare a punctelor vamale şi la care insist, o să insist şi o să şi aplic. Chiar dacă unii, care au fost la ANAF, sunt foarte supăraţi de faptul că lucrurile se schimbă acolo şi îşi pierd ei legăturile", a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă îşi doreşte să reînfiinţeze Autoritatea Naţională a Vămilor, care să fie sub conducerea Ministerului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a precizat că principala lui preocupare este aceea de a securiza vămile şi de a stopa comercializarea ilegală a bunurilor.

"Sunt preocupat să securizez partea de vamă de la Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, ca traficul să se stopeze, tot ce înseamnă tutun, legume, fructe şi multe altele, pentru a aduce bani la buget şi pentru a proteja producătorii interni ca să spun aşa, pentru că ei sunt afectaţi ca urmare a unor astfel de bunuri", a completat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a mai adăugat că subiectul vamilor este "unul sensibil", dând ca exemplu fenomenul traficului de tutun şi contrabandă, care dacă ar fi stopat, ar putea aduce la bugetul de stat un miliard de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici