Europa se întoarce în timp. Importurile de cărbune termic ar putea fi uriaşe

Importurile de cărbune termic - cel mai poluant combustibil fosil - ale Europei în acest an ar putea fi cele mai mari din ultimii cel puţin 4 ani şi ar putea creşte şi mai mult anul viitor, declară analiştii.

548 afișări
Imaginea articolului Europa se întoarce în timp. Importurile de cărbune termic ar putea fi uriaşe

Importurile europene de cărbune termic în acest an ar putea creşte la aproximativ 100 de milioane de tone, cea mai mare cifră din 2017 încoace, potrivit Noble Resources International Pte Ltd, citat de Reuters.

Agenţia Argus se aşteaptă ca livrările să atingă un maxim al ultimilor patru ani.

"Europa se întoarce în timp", a declarat Rodrigo Echeverri, şeful departamentului de cercetare al Noble, în cadrul unei conferinţe.

Între timp, preţul petrolului a scăzut luni cu peste 1%, presat de aşteptările privind o cerere globală mai slabă şi de întărirea dolarului american înaintea unei potenţiale creşteri importante a ratei dobânzii, deşi îngrijorările legate de ofertă au limitat declinul.

Petrolul a fost sub presiune şi din cauza previziunilor privind o cerere mai slabă.

Guvernele europene au prezentat luni noi măsuri pentru a face faţă unei potenţiale lipse de energie în această iarnă şi s-au grăbit să îmbunătăţească reţelele energetice pentru a împărţi energia, în condiţiile în care fluxurile de gaz rusesc continuă să funcţioneze la rate extrem de reduse pe fondul războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici