EXCLUSIV: Guvernul promite FMI că adoptă ordonanţa impozitării averilor mari până la sfârşitul anului

Guvernul a promis din nou FMI că, până la finele lunii decembrie, va aproba o ordonanţă de impozitare a averilor mari ale persoanelor fizice şi va extinde criteriul de definire a venitului impozabil, astfel încât să taxeze toate câştigurile provenind din surse pentru care nu sunt acceptate scutiri.

44 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Guvernul promite FMI că adoptă ordonanţa impozitării averilor mari până la sfârşitul anului

EXCLUSIV:Guvernul promite FMI că adoptă ordonanţa impozitării averilor mari până la sfârşitul anului (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Angajamentul pentru redactarea unei astfel de ordonanţe este inclus în scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI la finalul misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, obţinută de MEDIAFAX.

Elaborarea ordonanţei a fost asumată de Guvern şi în ultimele două scrisori semnate cu FMI, dar termenul de finalizare a actului normativ a fost amânat succesiv, de la jumătatea lunii august la sfârşitul lunii noiembrie şi, acum, la finele lunii decembrie 2010.

"Elaborarea proiectului de ordonanţă privind averile mari înregistrează progrese, pentru a fi aprobată până la finele lunii decembrie, iar un expert FMI va asista la implementarea actului normativ. Definiţia venitului va fi extinsă, iar verificările asupra veniturilor nedeclarate vor fi întărite", se arată în document.

O misiune a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat în România, în perioada 20 octombrie-1 noiembrie, pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România a primit până acum tranşe în valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond şi de 3,65 miliarde euro de CE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici