Explozia Bitcoin. Criptomoneda produce 1500 de noi milionari pe zi. Preţul criptomonedei a atins un nou record

Criptomoneda a atins un nou maxim de 72.720 de dolari luni seara, după ce săptămâna trecută a depăşit precedentul maxim din noiembrie 2021, de aproape 69.000 de dolari. Raliul record al Bitcoin pare să creeze zilnic aproximativ 1.500 de noi "portofele milionare", potrivit firmei de analiză criptografică Kaiko Research.

11847 afișări
Imaginea articolului Explozia Bitcoin. Criptomoneda produce 1500 de noi milionari pe zi. Preţul criptomonedei a atins un nou record

Explozia Bitcoin. Criptomoneda produce 1500 de noi milionari pe zi. Preţul criptomonedei a atins un nou record

Portofelele sunt adrese digitale pe blockchain-ul Bitcoin, în care utilizatorii pot stoca criptomonede. Date precum numărul de token-uri pe care le deţine un portofel sunt accesibile, deoarece reţeaua este publică şi nu este controlată de niciun intermediar centralizat. 
 
Cu toate acestea, adresele sunt anonime, ceea ce face dificil de distins dacă sunt controlate de persoane sau entităţi.
 
Criptomoneda Bitcoin a crescut deja cu aproximativ 70% în acest an, pe fondul cererii în creştere pentru fondurile tranzacţionate la bursă din SUA, care au fost autorizate pentru prima dată să deţină token-uri în ianuarie.

Totuşi, ritmul de creare a milionarilor este mai mic decât în timpul ultimei perioade de creştere din 2021, când peste 4.000 de "portofele" atingeau zilnic pragul de un milion de dolari. Maximul pentru anul curent a fost de 1.691 de milionari noi la 1 martie.

Ritmul mai lent s-ar putea datora câtorva lucruri. Capitalul proaspăt nu a sosit încă în forţă; aşa-numitele "balene" mari ( n.r persoane/ entităţi cu deţineri mari ce pot influenţa piaţa) îşi iau profituri în timp ce Bitcoin atinge noi maxime; balenele îşi stochează deţinerile la custozi, mai degrabă decât în portofele personale, a declarat Kaiko într-un raport de luni.
 
"În 2021, a avut loc un aflux uriaş de capital, deoarece tot felul de investitori au căutat să beneficieze de hype-ul cripto. De data aceasta, "balenele" ar putea avea o abordare mai precaută, aşteptând să vadă dacă câştigurile rezistă înainte de a investi"", se arată în raport. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici