Exxon devine cea mai valoroasă companie din lume, depăşind PetroChina

Compania americană Exxon a redevenit cea mai valoroasă companie din lume, în funcţie de capitalizarea de piaţă, după ce a fost detronată în mai de PetroChina, întrucât cotaţia gigantului petrolier chinez a fost afectată de politica autorităţilor de control al preţurilor, transmite Bloomberg.

29 afișări
Imaginea articolului Exxon devine cea mai valoroasă companie din lume, depăşind PetroChina

Exxon devine cea mai valoroasă companie din lume, depăşind PetroChina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exxon a pierdut prima poziţie în favoarea PetroChina în mai, ca urmare a creşterilor bursei din China, susţinută de planurile de stimulare a economiei.

Acţiunile Petrochina au scăzut cu 2,2% începând cu 2 septembrie, ultima majorare a preţurilor combustibililor de către guvernul chinez, în timp ce cotaţia Exxon a avansat cu 0,7% în aceeaşi perioadă.

Capitalizarea de piaţă a Exxon a urcat astfel la 330 miliarde de dolari, depăşind PetroChina, care a scăzut la 325,5 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici