Fermierii din zootehnie reclamă că situaţia este catastrofală. Guvernul este acuzat că nu a intervenit

Fermierii români din domeniul zootehnic se plâng că nu au primit ajutorul COVID de la Guvern. Situaţia este catastrofală, susţin reprezentanţii lor.

1445 afișări
Imaginea articolului Fermierii din zootehnie reclamă că situaţia este catastrofală. Guvernul este acuzat că nu a intervenit

Fermierii din zootehnie reclamă că situaţia este catastrofală. Guvernul este acuzat că nu a intervenit

Membrii Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP) trag un semnal de alarmă în legătură cu plata ajutorului COVID, care trebuia făcută de Guvernul Cîţu şi care nici până în prezent nu a fost realizată.

Fermierii spun că situaţia zootehniei este catastrofală, iar piaţă a devenit dependentă de importuri.

Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl aşteaptă fermierii. Situaţia zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achiziţiile de carne din alte ţări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franţa. O parte din această carne mai are puţin până la expirare datorită distanţelor lungi şi a aglomeraţiei de la graniţă”, spun reprezentanţii asociaţiei.

De asemenea, guvernul nu a achitat sumele de bani pentru acoperirea pagubelor făcute de pesta porcină.

„Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme şi a decimat peste un milion de porci, ci a reuşit să şi sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranţe. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară şi până acum”, se plâng fermierii din cadrul Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici