Fiabilitatea autoturismelor a scăzut pentru prima dată în 15 ani - J.D. Power

Numărul problemelor înregistrate de autoturismele cu vechime de trei ani a crescut pentru prima dată în ultimii 15 ani, potrivit celui mai recent sondaj privind fiabilitatea realizat de compania americană J.D. Power, potrivit CNN.

303 afișări
Imaginea articolului Fiabilitatea autoturismelor a scăzut pentru prima dată în 15 ani - J.D. Power

Fiabilitatea autoturismelor a scăzut pentru prima dată în 15 ani - J.D. Power (Imagine: Shutterstock)

Posesorii de autoturisme au raportat în ediţia din acest an cu 6% mai multe probleme la maşinile fabricate în 2011 decât în ediţia precedentă a sondajului, în care au fost verificate automobile produse în 2010.

"Până anul acesta am înregistrat o îmbunătăţire continuă a fiabilităţii maşinilor. Unele dintre schimbările implementate de producătorii auto la modele din 2011 au condus la o creştere substanţială a numărului de probleme raportate", a declarat David Sargent, vicepreşedinte la J.D. Power.

Compania chestionează participanţii la sondaj asupra tuturor nemulţumirilor, nu doar despre defecte. Sondajul nu separă defecţiunile de restul nemulţumirilor posesorilor de autoturisme.

Rezultatele sondajului au indicat motoarele şi sistemele de transmisie ca surse importante de probleme, în mod deosebit motoarele cu patru cilindri.

Cele mai multe nemulţumiri în privinţa motorelor cu patru cilindri sunt legate de nivelul de zgomot şi acceleraţia dezamăgitoare, nu de defecţiuni care ar afecta funcţionarea.

Fiabilitatea maşinilor este un indicator important în privinţa loialităţii clienţilor, potrivit J.D. Power. Posesorii de autoturisme care nu înregistrează probleme cu maşinile lor cumpără în 56% din cazuri acelaşi brand. Loialitatea clienţilor scade însă abrupt odată cu creşterea nemulţumirii. Doar 43% dintrei cei care au afirmat că au avut trei sau mai multe probleme revin la acelaşi brand.

Lexus - brandul de lux al Toyota, este cel mai fiabil, potrivit sondajului, cu numai 68 de probleme raportate la 100 de autoturisme. Pe poziţia a doua s-a situat Mercedes-Benz, cu 104 probleme la 100 de maşini. Pe locurile următoare se află Cadillac - brand de lux al General Motors, Acura - marca de lux a Honda şi Buick - brand premium al General Motors.

Cel mai problematic brand a fost Mini al grupului german BMW. Potrivit sondajului posesorii de Mini au înregistrat 185 de probleme la 100 de maşini. Pe penultima poziţie se află Dodge - brand al Fiat Chrysler, cu 181 de probleme la 100 de maşini.

Rezultatele sondajului sunt bazate pe răspunsurile a 41.000 de posesori de autoturisme din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici