Fiscul va începe vânătoarea de români bogaţi, care şi-au ascuns averile prin Europa

Începând din prima zi a anului viitor, Fiscul va pretinde 16% din averile nedeclarate ale românilor bogaţi, după cum a anunţat Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), într-un interviu acordat ziarului Gândul.

36 afișări
Imaginea articolului Fiscul va începe vânătoarea de români bogaţi, care şi-au ascuns averile prin Europa

Fiscul va începe vânătoarea de români bogaţi, care şi-au ascuns averile prin Europa (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Aţi văzut filmul ? Ei bine, eu când vreau să fac ceva, chiar fac", ne întâmpină Sorin Blejnar plin de optimism. De data asta, spune şeful ANAF, Fiscul chiar se apucă de treabă: va cere instituţiilor similare din Europa o "evidenţă a proprietăţilor deţinute de cetăţenii români persoane fizice într-o ţară, peste un anumit nivel", urmând ca tot ce nu va putea fi justificat să fie taxat cu 16 la sută. "Până la 1 ianuarie 2011, vrem să detectăm cu exactitate toţi contribuabilii cu averi mari şi dacă aceste averi au fost impozitate. Discutăm despre marile averi provenite din economia subterană", explică Blejnar. "Cred că voi identifica câteva sute de persoane", mai precizează şeful Fiscului. Aceştia sunt "oamenii cu iaht, cu Ferrari şi cu o proprietate mult peste medie".

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici