Florin Cîţu: Am semnat ordinul pentru amânarea concursurilor din ANAF

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a semnat ordinul pentru amânarea până în martie a concursurilor din ANAF programate pentru luna noiembrie, a precizat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

890 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Am semnat ordinul pentru amânarea concursurilor din ANAF

Florin Cîţu: Am semnat ordinul pentru amânarea concursurilor din ANAF

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că se doreşte schimbarea regulilor de organizare a concursurilor pentru transparentizarea acestora. "Nu putem accepta ca conducători de instituţii publice, la final de mandat, să declanşeze concursuri la scară largă, concursuri viciate, la care nu pot participa toţi aceia care ar dori pe poziţiile scoase la concurs. Mai ales nu acceptăm ca modurile cum se organizează concursurile. Intenţionăm să modificăm regulile privind organizarea concursurilor publice, intenţia noastră este să asigurăm transparentă totală, publicitate pentru fiecare post scos la concurs, criterii foarte clare de evaluare, iar de asemenea în comisiile de selecţie să fie introduşi, pe lângă reprezentanţii conducerii politice sau conducători cu statut de funcţionari public, şi reprezentanţi ai mediului academic care să facă o evaluare obiectivă", a spus primul ministru.

El a notat că trebuie depăşită perioada când "angajările erau făcute prin uşa din dos" sau pe baza "carnetului de partid".

În ceea ce priveşte demiterea şefei ANAF, acesta a spus că ministrul Finanţelor va face o analiză şi va lua o decizie care se impune.

ANAF a iniţiat în octombrie 66 de concursuri pentru ocuparea de posturi de directori şi şefi în cadrul regionalelor şi apratului central din Bucureşti al agenţiei.

Florin Cîţu şi-a preluat mandatul de ministru al Finanţelor Publice, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici