Ford România trebuie să îşi mărească producţia de 625 de ori până în septembrie 2011

Ford România trebuie să îşi mărească producţiea de peste 625 de ori într-un interval de un an şi jumătate, astfel încât să ajungă la un volum de peste 250.000 de unităţi, în caz contrar compania americană urmând să plătească statului daune de până la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova.

85 afișări
Imaginea articolului Ford România trebuie să îşi mărească producţia de 625 de ori până în septembrie 2011

Ford România trebuie să îşi mărească producţia de 625 de ori până în septembrie 2011 (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, conform contractului de privatizare al Automobile Craiova, semnat între AVAS şi Ford Motor în septembrie 2007, compania americană s-a angajat să plătescă statului român până la 25% din valoarea achiziţiei societăţii în cazul în care la fosta uzină Daewoo nu se va atinge un volum de producţie de peste 250.000 de unităţi în patru ani de la preluarea constructorului auto.

La doi ani şi jumătate de la achiziţia uzinei din Craiova, Ford a asamblat până la 400 de autovehicule, ceea ce însemnă că Ford România trebuie să mărească producţiea de 625 de ori într-un an şi jumătate.

Contactiaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Ford România nu au comunicat dacă vor atinge sau nu în timp util volumul producţiei stipulate în contract.

Conform înţelegerii dintre cele două părţi, compania Ford va fi sancţionată cu până la 25% din preţul de cumpărare al societăţii dacă la Craiova se produc mai puţin de 200.000 de vehicule.

Nivelul sancţiunilor scade la 10% din valoarea contractului dacă se produc între 200.000 şi 225.000 de vehicule şi la 5% dacă se construiesc între 225.000 şi 250.000 unităţi.

Ford Motor a achiziţionat Automobile Craiova în septembrie 2007, în urma unei tranzacţii de 57 milioane euro.

În prezent, la uzina din Craiova se asemblează modelul Ford Transit Connect, iar în cursul acestui an va începe producţia monovolumului de clasă mică B-Max.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici