Giganţii auto Ford şi General Motors au făcut primele ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19. Uite care este situaţia în România

  • Companiile Ford, General Motors şi Tesla vor produce ventilatoare şi alte echipamente medicale
  • În Italia, Ferrari şi Fiat Chrysler vor colabora cu cel mai mare producător de ventilatoare ca să producă aparate medicale
  • Singurul producător de ventilatoare pulmonare din România s-a închis din cauza lipsei de comenzi, în aprilie
1339 afișări
Imaginea articolului Giganţii auto Ford şi General Motors au făcut primele ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19. Uite care este situaţia în România

Ford si General Motors au făcut primele ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19. Uite care este situaţia în România/ Credit Foto: Profimedia

Dacă în Statele Unite ale Americii, marii producători auto se implică în lupta Covid-19, în România promisiunile au rămas doar pe hârtie.

Ford şi General Motors, principalii producători auto americani, sar în ajutorul secţiilor de terapie intensivă. Firmele au produs, astfel, primele 73.000 ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19.

Şi Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, s-a alăturat cauzei. Pe canalul oficial de Youtube al Tesla, apare un clip în care inginerii companiei lucrează la un astfel de proiect. Este vorba de un ventilator de tip medical, dar care utilizează mai multe piese provenite chiar de la Tesla Model 3.

Industria auto din România nu a reuşit să ajute persoanele aflate în stare gravă. În ciuda promisiunilor făcute de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

El anunţa, în martie, că producătorii auto vor construi ventilatoare mecanice. Asta în timp ce ACAROM spunea că industria auto va finanţa repararea a 50 ventilatore.

Iar şocul cererii s-a tradus, în România, prin închiderea singurului producător de ventilatoare pulmonare din ţară - Întreprinderea Tehnică Medicală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici