France Telecom ar putea vinde unele operaţiuni "mai mici" din Europa, inclusiv Orange România

France Telecom ar putea consolida sau vinde unele operaţiuni "mai mici" din Europa, din ţări precum Austria, Belgia sau România, deoarece creşterea de pe continent a încetinit, în timp ce industria telecom din zone cum ar fi Africa şi Orientul Mijlociu este în expansiune accelerată.

316 afișări
Imaginea articolului France Telecom ar putea vinde unele operaţiuni "mai mici" din Europa, inclusiv Orange România

France Telecom ar putea vinde unele operaţiuni "mai mici" din Europa, inclusiv Orange România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

France Telecom, care deţine Orange România, îşi evaluează portofoliul european, a declarat într-o conferinţă telefonică directorul financiar al grupului, Gervais Pellissier, citat de Bloomberg.

Pe lângă Franţa, Polonia şi Spania, "toate celelalte ţări sunt incluse în această evaluare", care are scopul de a examina oportunităţile de consolidare, dar şi de vânzare a operaţiunilor, a arătat el.

Directorul general al companiei, Stephane Richard, analizează viitorul operaţiunilor din ţări precum Austria, Belgia şi România, în timp ce creşterea din Africa şi Orientul Mijlociu explodează.

Vânzările companiei pe pieţele europene mici au crescut cu numai 1,2% în primul trimestru al acestui an, faţă de un avans de 5,8% în Africa şi Orientul Mijlociu, cu excepţia Egiptului, potrivit raportului financiar prezentat marţi de France Telecom.

"Devine tot mai important să mergi către pieţele emergente pentru a găsi factori de creştere", a comentat pentru Bloomberg un analist al Norddeutsche Landesbank Girozentrale, din Hanovra.

Profitul EBITDA al France Telecom a scăzut cu 1,3% în primul trimestru, la 3,73 miliarde euro, uşor peste estimările analiştilor, în timp ce veniturile au urcat la 11,2 miliarde euro, în linie cu aşteptările.

Acţiunile companiei au urcat pe bursa de la Paris cu 0,1%, la 15,88 euro, în timp ce titlurile Deutsche Telekom şi Telecom Italia au coborât cu 0,1% la Frankfurt, respectiv Milano. Rivalii din Germania şi Italia vor raporta rezultatele pe primul trimestru în următoarele zile.

France Telecom a cumpărat în martie, cu 245 milioane de dolari, operatorul Korek Telecom din Irak. Compania mai deţine operaţiuni în Iordania, Egipt şi Bahrain.

Orange a anunţat luna trecută crearea unui joint venture cu Deutsche Telekom pentru a eficientiza achiziţiile de echipamente pentru operaţiunile celor două companii de pe mai multe pieţe europene, inclusiv din România. Cele două grupuri au început să colaboreze strâns în acest an pentru a-şi reduce cheltuielile.

Evoluţia tot mai rapidă a tehnologiei în industria telecomunicaţiilor mobile a apropiat în ultima perioadă operatorii. Richard a construit legături tot mai strânse între cei cinci giganţi ai telefoniei mobile din Europa, respectiv Telefonica (Spania), Vodafone (Marea Britanie), Telecom Italia, Deutsche Telekom şi France Telecom.

Directorii generali ai celor cinci companii s-au întâlnit anul trecut la Paris, printre temele de discuţie fiind sistemele de operare pentru telefoanele mobile şi gestionarea volumului neaşteptat de mare de trafic de date din reţelele wireless.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici