FT: Epocă de aur a globalizării, care a durat trei decenii, riscă să se încheie

O epocă de aur a globalizării, care a durat trei decenii, riscă să se inverseze, potrivit directorilor de companii şi investitorilor.

17545 afișări
Imaginea articolului FT: Epocă de aur a globalizării, care a durat trei decenii, riscă să se încheie

FT: Epocă de aur a globalizării, care a durat trei decenii, riscă să se încheie

Repercusiunile geopolitice ale războiului Rusiei din Ucraina, combinate cu perturbarea lanţurilor de aprovizionare globale cauzată de virus, recentele turbulenţe de pe piaţă şi înrăutăţirea rapidă a perspectivelor economice îi lasă pe liderii corporativi şi pe investitori să se confrunte cu decizii strategice vitale, au declarat mai mulţi dintre ei pentru Financial Times.

Renaţionalizarea şi regionalizarea au devenit cele mai recente tendinţe pentru companii, încetinind ritmul globalizării, a declarat José Manuel Barroso, preşedinte al Goldman Sachs International şi fost preşedinte al Comisiei Europene.

"Globalizarea se confruntă cu fricţiuni din partea naţionalismului, protecţionismului, şovinismului, iar pentru mine nu este clar cine va câştiga", a precizat el.

Discuţiile despre deglobalizare în rândul companiilor s-au intensificat în ultimele săptămâni. Subiectul va fi un punct important pe agenda participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos din această săptămână. De la ultima sa reuniune din ianuarie 2020, evenimentele mondiale au perturbat lanţurile de aprovizionare care stau la baza globalizării.

"Companiile spun că au nevoie ca producţia să fie mai aproape de clienţi", a declarat pentru FT Jonathan Gray, preşedinte al Blackstone Group.

Şeful celei mai mari companii farmaceutice din Asia a declarat că era globalizării bazate pe externalizarea sarcinilor pentru a reduce costurile s-a încheiat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici