General Electric este aproape de preluarea activelor Alstom din domeniul energiei

Conglomeratul american General Electric (GE) este aproape de cea mai mare achiziţie a sa de până acum, prin preluarea printr-o tranzacţie în valoare de 17 miliarde de dolari a activelor din energie ale Alstom, după ce board-ul companiei franceze a aprobat oferta GE, potrivit Bloomberg.

198 afișări
Imaginea articolului General Electric este aproape de preluarea activelor Alstom din domeniul energiei

General Electric este aproape de preluarea activelor Alstom din domeniul energiei

Cele două companii au anunţat un acord, în timp ce guvernul francez continuă discuţiile pentru preluarea unei participaţii de 20% la Alstom de la grupul francez de construcţii Bouygues. Intrarea în acţionariat este o condiţie pusă de guvern pentru aprobarea tranzacţiei cu GE.

Executivul de la Paris şi Bouygues sunt aproape de o înţelegere, au declarat două surse apropiate situaţiei.

GE a trebuit să îmbunătăţească termenii pentru cumpărarea activelor Alstom, din cauza unei contraoferte din partea rivalului Siemens precum şi a opoziţiei iniţiale a guvernului francez.

Grupul american va prelua operaţiunile de turbine pe gaz ale companiei franceze şi va înfiinţa împreun cu Alstom companii mixte pentru tubine pe aburi, energie regenerabilă şi transmisie electrică. Alstom va primi de la GE operaţiunile de sisteme de semnalizare pentru cale ferată la un preţ de 602 milioane de euro (825 milioane de dolari).

"Vom trece acum la următoarea etapă a alianţei cu Alstom", a declarat directorul general, Jeffrey Immelt. GE estimează că tranzacţia va fi încheiată anul următor. Valoarea ofertei nu s-a schimbat faţă de cea anunţată la sfârşitul lunii aprilie.

Potrivit Alstom, veniturile din vânzarea activelor vor contribui la consolidarea afacerilor companiei în zona de transport feroviar, inclusiv în zona producţiei de trenuri de metrou, vor ajuta la reducerea datoriilor şi vor acoperi investiţii de circa 2,5 miliarde euro în companiile mixte cu GE.

Compania franceză a construit reţeaua de elctricitate din Franţa şi produce trenurile de mare viteză TGV. Această situaţie a determinat guvernul de la Paris să condiţioneze tranzacţia de intrarea statului în acţionariat.

Pachetul de 20% din acţiuni va fi preluat de stat la preţul pieţei de la Bouygues, a declarat vineri ministrul Economiei, Arnaud Montebourg. Statul va bloca tranzacţia cu GE, dacă nu ajunge la un acord pentru a deveni acţionar al Alstom, a spus el.

Legislaţia franceză permite intervenţia statului pentru a bloca achiziţia unor companii considerate a fi de importanţă naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici