Germania este ţara percepută cel mai favorabil la nivelul UE, la polul opus fiind Grecia

Germanii sunt consideraţi cei mai muncitori şi cel mai puţin corupţi din cadrul Uniunii Europene, în timp ce Grecia este percepută negativ, conform unui sondaj efectuat în opt state europene.

260 afișări
Imaginea articolului Germania este ţara percepută cel mai favorabil la nivelul UE, la polul opus fiind Grecia

Germania este ţara percepută cel mai favorabil la nivelul UE, la polul opus fiind Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Europenii percep Germania condusă de Angela Merkel mai favorabil decât orice alt stat membru al Uniunii Europene, dar cei mai mulţi consideră că integrarea europeană a afectat economiile ţărilor proprii, conform unui sondaj efectuat de Pew Research Center, informează Der Spiegel, în ediţia online.

"Germania este cea mai admirată ţără din cadrul UE, iar cancelarul este cel mai respectat lider", potrivit studiului.

Germania este singura ţară ai cărei cetăţeni cred în proporţie de 59 la sută că integrarea europeană a avut efecte pozitive. La polul opus, 70 la sută dintre greci cred că integrarea europeană i-a afectat profund.

Sondajul a fost efectuat în perioada martie - aprilie în Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Italia, Grecia, Polonia şi Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici