Germania şi Franţa: Luna noiembrie este CRUCIALĂ pentru menţinerea Greciei în zona euro

Franţa şi Germania vor face tot posibilul în următoarele patru săptămâni pentru a preveni ca Grecia să agite pieţele financiare, colaborând pentru a pune pe direcţia bună planul de salvare, a declarat marţi ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici.

459 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa: Luna noiembrie este CRUCIALĂ pentru menţinerea Greciei în zona euro

Germania şi Franţa: Luna noiembrie este crucială pentru menţinerea Greciei în zona euro (Imagine: Shutterstock)

Moscovici a făcut comentariile la o conferinţă de presă la Berlin cu omologul său german Wolfgang Schaeuble, în timp ce adjuncţii lor se află în a doua zi de negocieri, la Bruxelles, pentru pregătirea unei teleconferinţe europene de miercuri pe tema Greciei, transmite Bloomberg.

"Vreau să subliniez că încercăm în continuare să găsim o soluţie cuprinzătoare în cursul lunii noiembrie, pentru a pune capăt incertitudinilor, şi ne vom folosi toate forţele în acest scop", a spus Moscovici.

El a arătat că Germania şi Franţa sunt hotărâte ca Grecia să rămână în zona euro, iar statul elen să facă toate eforturile pentru a asigura integritatea uniunii monetare.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor avea miercuri o teleconferinţă referitoare la situaţia Greciei, urmând să se întâlnească la Bruxelles pe 12 noiembrie. De asemenea, este posibil să aibă loc o reuniune specială a acestora pe 8 noiembrie.

În Grecia, politicienii încă negociază măsurile necesare pentru încheierea unui nou acord cu creditorii internaţionali.

Premierul Antonis Samaras a declarat că negocierile s-au încheiat, iar planul de austeritate va fi prezentat miercuri în Parlament. Partidul Stânga Democrată, membru al coaliţiei guvernamentale, a reiterat însă opoziţia faţă de reformele propuse pentru piaţa muncii. De acest plan depinde furnizarea unei noi tranşe de ajutor de 31,5 miliarde de euro, fără de care Grecia riscă să rămână fără fonduri în câteva săptămâni.

Moscovici a precizat că discuţiile continuă, înclusiv cu troica creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici