Germania transformă o bucată de Autobahn în teren de testare pentru vehicule autonome

A venit vremea să vorbim, din nou, despre maşinile care se conduc singure. Până nu demult, totul părea atât de departe de noi, fiindcă multe dintre teste se făceau pe şoselele din Statele Unite ale Americii, dar acum există planuri pentru începerea testelor pe tărâm european. Mai exact, pe vestitele autostrăzi germane.

948 afișări
Imaginea articolului Germania transformă o bucată de Autobahn în teren de testare pentru vehicule autonome

Germania transformă o bucată de Autobahn în teren de testare pentru vehicule autonome (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maşinile autonome vor face parte din viaţa noatră, mai devreme sau mai târziu. Aşa că era şi timpul ca aceste vehicule să ajungă să fie testate intens şi pe tărâm european, nu doar în îndepărtatele State Unite ale Americii.


Mai exact, autorităţile germane plănuiesc să transforme o porţiune de autostradă în teren de testare pentru maşinile care se conduc singure.

Dar nu te gândi că o să interzică accesul vehiculelor clasice, fiindcă lucrurile vor rămâne neschimbate în această privinţă.

Citeşte mai multe dspre testarea autovehiculelor care se conduc singure pe www.promotor.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici