Google vrea în acest an de peste două ori mai mulţi utilizatori pentru Google+, rivalul Facebook

Grupul Google vizează în acest an o creştere de peste două ori a numărului de utilizatori ai serviciului de socializare online Google+, care a ajuns deja la 100 de milioande, în timp ce rivalul Facebook se situează la circa 850 de milioane de utilizatori.

166 afișări
Imaginea articolului Google vrea în acest an de peste două ori mai mulţi utilizatori pentru Google+, rivalul Facebook

Google vrea în acest an de peste două ori mai mulţi utilizatori pentru Google+, rivalul Facebook (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Creşterea Google+ a depăşit toate aşteptările grupului, a declarat vicepreşedintele Vic Gundotra, citat de Bloomberg. Grupul a prezentat serviciul de socializare online în iunie, contestând dominaţia Facebook.

"Suntem impresionaţi de creşterea numărului de utilizatori ai Google+", a spus Gundotra într-un interviu la Bloomberg TV.

Google+ reprezintă baza unei schimbări mai ample în cadrul grupului.

"Google+ ar putea fi considerat drept Google 2. Google+ este următoarea generaţie în care tot ce oferă Google este unificat, deoarece înţelege mai bine utilizatorii. Aşa că toate serviciile devin mai bune", a spus el.

Google a intrat pe piaţa serviciilor de socializare online pentru a ţine utilizatorii mai mult timp pe propriul site şi pentru a-şi creşte, astfel, veniturile din publicitate.

În ianuarie, grupul a anunţat că a depăşit 90 de milioane de membri, de peste două ori mai mulţi faţă de octombrie.

Totuşi, baza de utilizatori este redusă în comparaţie cu peste 845 milioane de membri la Facebook. În plus, ComScore estimează că utilizatorii Google+ petrec pe site mai puţin timp comparativ cu cei ai Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici