Grecia a plătit FMI o rată de 200 milioane euro dintr-un total de 1 miliard scadent în luna mai

Grecia a plătit miercuri Fondului Monetar Internaţional (FMI) o rată de 200 de milioane de euro, reprezentând dobânzi, dintr-un total de aproape 1 miliard de euro pe care trebuie să îl achite în luna mai instituţiei financiare, a declarat un oficial elen citat de Reuters.

157 afișări
Imaginea articolului Grecia a plătit FMI o rată de 200 milioane euro dintr-un total de 1 miliard scadent în luna mai

Grecia a plătit FMI o rată de 200 milioane euro dintr-un total de 1 miliard de euro scandent în luna mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Plata a fost făcută, banii sunt pe drum", a spus oficialul.

Guvernul de la Atena rămâne rapid fără bani, în timp ce încearcă să convingă partenerii din zona euro şi FMI să continue sprijinul financiar.

Plata de miercuri a fost făcută fără probleme, dar autorităţile elene vor avea dificultăţi să achite o altă rată de 750 de milioane de euro către FMI, scadentă pe 12 mai.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au cerut marţi Greciei să accepte termenii pentru deblocarea programului de sprijin financiar, având la dispoziţie doar câteva zile să evite intrarea în criză de lichidităţi.

Oficialii europeni sunt îngrijoraţi că Grecia ar putea avea dificultăţi să îşi respecte obligaţiile financiare în această lună, dacă premierul Alexis Tsipras nu va accepta reducerea pensiilor şi modificarea legislaţiei muncii pentru a permite concedierea mai uşoară a angajaţilor.

Autorităţile de la Atena au reluat săptămâna trecută negocierile cu creditorii, pentru deblocarea restului de 7,2 miliarde de euro la care Grecia mai are dreptul din programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro convenit cu Uniunea Europeană şi FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici