Guvernul caută bancher pentru postul de vicepreşedinte Eximbank. Mandreş a fost respins de BNR

Guvernul caută un bancher pentru unul dintre posturile de vicepreşedinte la Eximbank, după ce Mihai Mandreş nu a primit aprobarea BNR pentru această poziţie.

393 afișări
Imaginea articolului Guvernul caută bancher pentru postul de vicepreşedinte Eximbank. Mandreş a fost respins de BNR

Guvernul caută bancher pentru postul de vicepreşedinte Eximbank. Mandreş a fost respins de BNR (Imagine: Northfoto)

"Banca centrală a anunţat că Mandreş nu are experienţa necesară pentru poziţia pe care urma să o ocupe, astfel că Guvernul se va orienta către altă persoană. Potrivit algoritmului, poziţia revenea PNL, care va face o nouă nominalizare", au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

În vârstă de 45 de ani, Mandreş era în 2008 chief FX dealer la ING Bank, iar ulterior a plecat la Eximbank.

Mandreş a fost numit vicepreşedinte Eximbank în septembrie, odată cu înlocuirea preşedintelui băncii, Ionuţ Costea, cu Traian Halalai, fost director adjunct Banca Românească şi un apropiat al premierului Victor Ponta.

Halalai a primit aprobarea BNR.

Eximbank este deţinută de stat, prin Ministerul Finantelor Publice, în proportie de 95,374%, iar restul acţiunilor sunt în proprietatea celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF): SIF Banat Crisana - 0,311%; SIF Moldova - 0,311%; SIF Transilvania - 0,311%; SIF Muntenia - 0,423%; SIF Oltenia - 3,270%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici