Guvernul pregăteşte un nou program anticriză

Premierul Emil Boc va prezenta în Parlament un nou program anticriză, una dintre măsurile aflate în analiza Guvernului fiind înfiinţarea unui fond naţional de investiţii alimentat din acţiunile minoritare deţinute de stat la diferite companii şi care să fie valorificate pentru proiecte de investiţii.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul pregăteşte un nou program anticriză

Guvernul pregăteşte un nou program anticriză (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Va fi prezentat un nou pachet de măsuri pentru relansarea economică şi crearea de locuri de muncă, în care să fie promovat în principal sistemul de parteneriat public-privat. O măsură aflată în analiză şi care trebuie discutată în Guvern este constituirea unui fond naţional de investiţii, care să includă toate acţiunile minoritare deţinute de stat la diferite companii şi care să fie valorificate pentru proiecte de investiţii, într-un mod care rămâne să fie stabilit", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Camera Deputaţilor organizează, marţi, la solicitarea grupului parlamentar al PDL, o dezbatere politică cu tema "Necesitatea creării de noi locuri de muncă şi îmbunătăţirea mediului de afaceri din România", la care ar putea participa şi şeful Guvernului.

Surse ministeriale au declarat agenţiei MEDIAFAX, în luna ianuarie, că Guvernul va introduce un nou set de măsuri de combatere a crizei şi reluarea creşterii economice, precum stoparea controalelor abuzive la firme, simplificarea publicării actelor de funcţionare a firmei şi reducerea la minim a capitalului pentru microîntreprinderile înfiinţate de către tineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici