Imprimeria de Stat din Ungaria cumpără o companie din România pentru 1,5-2,2 milioane de euro

Imprimeria de Stat din Ungaria a cumpărat de la holdingul ungar Díjbeszedő 50% din compania GPV Mail Services din România, furnizor de servicii de tipografie, pentru 1,5-2,2 milioane de euro, suma finală urmând să fie stabilită în funcţie de performanţele financiare din acest an.

62 afișări
Imaginea articolului Imprimeria de Stat din Ungaria cumpără o companie din România pentru 1,5-2,2 milioane de euro

Imprimeria de Stat din Ungaria cumpără o companie din România pentru 1,5-2,2 milioane de euro (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată cel mai târziu la sfârşitul lunii noiembrie, după obţinerea acordului autorităţilor române din domeniul concurenţei, iar preţul depinde de noile contracte obţinute de GPV şi de profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) pentru anul în curs, se arată într-un comunicat al Imprimeriei ungare. Înţelegerea prevede ca Imprimeria să preia controlul GPV, iar rezultatele companiei româneşti să fie încorporate în raportul consolidat al acesteia.

"În ultimii doi-trei ani am analizat o duzină de posibile obiective din regiune. În afara valorii pentru acţionari, tranzacţia creşte potenţialul companiei în Europa Centrală şi de Est", a spus directorul Imprimeriei, Gábor Zsámboki.

Imprimeria ungară este prezentă pe piaţa românească din 2004, când a înfiinţat compania Tipo Direct la Cluj. Compania ungară deţine în prezent 50% din acţiunile Tipo, iar printre acţionari se găseşte şi Díjbeszedő Holding. Imprimeria ungară şi Díjbeszedő au un acord strategic de colaborare privind România şi Republica Moldova.

Având în vedere compatibilităţile tehnice ale celor două companii din România, tipografia din Cluj şi cea a GPV din Bucureşti oferă oportunitatea de a acoperi întreaga piaţă românească, se arată în comunicat.

Díjbeszedő Holding controla participaţia la GPV Mail Services prin intermediul filialei româneşti DBR Holding SA, care alături de DBR Factor IFN SA, oferă servicii de colectare a plăţilor pentru societăţile de furnizare a utilităţilor publice, servicii conexe acestora, incluzând cumpărarea creanţelor existente şi colectarea lor, servicii de tipografie, imprimare personalizată, respectiv soluţii informatice accesorii serviciilor financiare.

GPV a avut anul trecut o cifră de afaceri de 4,23 milioane de euro, în timp ce profitul EBITDA s-a ridicat la 446.000 de euro. Portofoliul de clienţi al GPV este compus din bănci (48% din total), furnizori de servicii financiare (13%) şi companii de utilităţi (25%). Trei dintre cele mai mari cinci bănci din România sunt clienţi ai companiei, se arată în comunicatul Imprimeriei ungare.

Imprimeria ungară a fost privatizată în 1993, iar ulterior a fost la bursa din Budapesta. Aria de activitate a companiei s-a extins de la serviciile asigurate statului la tipărirea unei game variate de documente securizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici