Începe războiul aurului? Germania vrea să verifice cum au grijă americanii de rezervele sale de aur, Elveţia şi-ar putea repatria lingourile din SUA

Pe măsură ce instabilitatea politică şi economică internaţională se amplifică, iar preţul aurului atinge noi maxime istorice, statele europene sunt tot mai îngrijorate privind rezervele de aur ţinute peste hotare, în special în SUA.

725 afișări
Imaginea articolului Începe războiul aurului? Germania vrea să verifice cum au grijă americanii de rezervele sale de aur, Elveţia şi-ar putea repatria lingourile din SUA

Începe războiul aurului? Germania vrea să verifice cum au grijă americanii de rezervele sale de aur, Elveţia şi-ar putea repatria lingourile din SUA (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Germania, care are a doua rezervă de aur din lume, de aproape 3.400 de tone, ar putea cere un audit al rezervelor de aur depozitate la Frankfurt, Paris, Londra şi la Federal Reserve Bank din New York, potrivit cotidianului german Bild, citat de zerohedge.com.

Valoarea rezervelor de aur ale Germaniei se ridică la circa 184 de miliarde de dolari, iar peste 60% sunt în afara hotarelor Germaniei, cea mai mare parte în seifurile uriaşe ale băncii federale din New York.

Nimeni nu ştie însă cu exactitate cât aur mai este în custodia Fed. Ron Paul, unul dintre candidaţii republicani la preşedinţia SUA, a cerut anul trecut, în campania sa, un audit al rezervelor de aur ale SUA, iar Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei a repatriat aurul ţării sale.

Citeşte mai multe despre posibilitatea începerii războiului aurului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici