Isărescu: România nu se confruntă cu ieşiri de capital

România nu se confruntă încă cu ieşiri de capital, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care speră să nu existe o astfel de situaţie.

24 afișări
Imaginea articolului Isărescu: România nu se confruntă cu ieşiri de capital

Isărescu: România nu se confruntă cu ieşiri de capital (Imagine: Mediafax Foto)

"Noi nu avem încă ieşiri de capital din România şi sperăm să nu avem. Sperăm ca nici dumneavoastră (presa - n.r.) să nu îi speraţi pe cei care au capitaluri aici, ca să plece din România", a spus Isărescu.

Totodată, guvernatorul BNR a afirmat că lumea trebuie să îşi exprime îngrijorarea, pentru că este un moment tensionat, pe care nici el nu-l poate nega.

"Rugămintea BNR este să nu exagerăm", a spus Isărescu, îndemnând presa să nu preia de o manieră exagerată diversele opinii exprimate, întrucât îngrijorarea se transmite.

Şeful băncii centrale va transmite delegaţiei FMI că rezerva BNR este în creştere, că lichiditatea s-a îmbunătăţit, că există o tendinţă de scădere a dobânzilor şi semne că într-o formă sau alta creditarea îşi revine.

"Rezerva este în creştere, poate, ca să fac un soi de glumă, chiar prea ridicată, dar într-o perioadă de turbulenţe, de necazuri internaţionale, începi să te gândeşti că e bine să ai o rezervă ridicată", a spus Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici