Italia şi Olanda au ieşit din recesiune în trimestrul trei

Economiile Italiei şi Olandei au crescut cu 0,6% şi, respectiv, 0,4% în al treilea trimestru, comparativ cu perioada aprilie-iulie, ceea ce marchează ieşirea acestor state din recesiune.

22 afișări
Imaginea articolului Italia şi Olanda au ieşit din recesiune în trimestrul trei

Italia şi Olanda au ieşit din recesiune în trimestrul trei (Imagine: Mediafax Foto)

Economia Italiei a revenit pe creştere după cinci trimestre consecutive cu evoluţie negativă, sprijinită de relansarea activităţii din industrie şi servicii, potrivit institutului naţional de statistică. În ritm anual, Produsul Intern Brut s-a diminuat în al treilea trimestru cu 4,6%. Pentru ansamblul acestui an, guvernul de la Roma estimează o contracţie economică de 4,8%.

"Recesiunea puternică (din Olanda - -n.r.) a fost depăşită, după patru trimestre de scădere economică", a declarat economistul şef al biroului central de statistică olandez, Michiel Vergeer.

Economia Olandei s-a comprimat cu 3,7% în al treilea trimestru, comparativ cu perioada similară din 2008, evoluţie negativă mai puţin accentuată decât scăderea de 5,4% din trimestrul doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici