Jack Dorsey, cofondator al Twitter, a intrat în consiliul de administraţie al grupului Disney

Grupul Disney, un gigant american din industria media şi cea de divertisment, a anunţat luni intrarea în consiliul său de administraţie a unuia dintre staturile de la Silicon Valley, Jack Dorsey, cofondator al platformelor Twitter şi Square.

79 afișări
Imaginea articolului Jack Dorsey, cofondator al Twitter, a intrat în consiliul de administraţie al grupului Disney

Jack Dorsey (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numirea lui Jack Dorsey în consiliul de administraţie al grupului Disney are efecte imediate.

"Jack Dorsey este un antreprenor talentat care a contribuit la crearea unor noi activităţi revoluţionare în sectorul platformelor de socializare şi în cel al comerţului", a declarat CEO-ul grupului Disney, Robert Iger, într-un comunicat.

"Perspectiva pe care el o aduce la Disney (...) are o mare valoare, ţinând cont de priorităţi strategice, care includ folosirea ultimelor tehnologii şi platforme pentru a ajunge la cât mai multe persoane şi pentru a îmbunătăţi relaţiile noastre cu clienţii", a adăugat Robert Iger.

Jack Dorsey, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre cofondatorii reţelei de socializare Twitter, pe care a publicat primul mesaj în martie 2006. Jack Dorsey a rămas preşedintele consiliului de administraţie al Twitter.

El este, totodată, director general al companiei Square, înfiinţată în 2009, care asigură efectuarea de plăţi prin intermediul telefonului mobil.

Succesul avut de aceste două companii l-au făcut pe Jack Dorsey să devină miliardar, tânărul american având o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari, potrivit unui top alcătuit în septembrie de revista Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici