Japonezii de la Nissan nu vor „sub nicio formă” să renunţe la alianţa cu Renault

Compania japoneză Nissan a informat marţi că nu ia în considerare "sub nicio formă" dizolvarea alianţei sale cu Renault şi Mitsubishi şi a catalogat alianţa drept sursa competitivităţii sale, transmite Reuters.

960 afișări
Imaginea articolului Japonezii de la Nissan nu vor „sub nicio formă” să renunţe la alianţa cu Renault

Sursa FOTO: Profimedia Images

"Prin această alianţă, pentru a atinge o creştere sustenabilă şi profitabilă, Nissan va continua să livreze rezultate reciproc avantajoase pentru toate companiile membre", a spus compania japoneză printr-un comunicat.

Luni, acţiunile Renault au scăzut la minimul ultimilor şase ani după apariţia în media a unor informaţii legate de intenţia Nissan de a ieşi din alianţa cu constructrul auto francez şi existenţa unui plan secret pentru aceasta.

Planul, impulsionat de fuga fostului şef al alianţei Carlos Ghosn, prevede o separare totală şi a zonei de inginerie şi a celei de fabricaţie, precum şi modificări ale consiliului de administraţie al companiei japoneze, anunţa luni Financial Times.

La rândul său, Jean Phillipe Senard, preşedintele Renault, a spus pentru un ziar belgian că alianţa este "solidă, robustă şi orice mai puţin moartă".

Alianţa Renault Nissan Mitsubishi a devenit din ce în ce mai controversată în Japonia datorită performanţei financiare puternice a companiei Nissan. Compania depăţea în general vânzările şi profiturile Renault, dar avea mult mai puţină influenţă în cadrul alianţei. Nissan deţine un pachet de 15% fără drept de vot în cadrul Renault, care, la rândul său, deţine 43% din Nissan, cu drepturi de vot. Mitsubishi Motors Corp a fost adăugată la alianţă în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici