Judecător către un avocat Apple: Poate fumezi crack, ştii că nu poţi audia atâţia martori în 4 ore

Judecătorul care prezidează procesul din SUA dintre Apple şi Samsung şi-a pierdut cumpătul joi, când unul dintre avocaţii companiei americane a prezentat o listă de 75 de pagini cu martori care ar trebui audiaţi în numai 4 ore, magistratul sugerând, ironic, că acesta fumează crack.

486 afișări
Imaginea articolului Judecător către un avocat Apple: Poate fumezi crack, ştii că nu poţi audia atâţia martori în 4 ore

Judecător către un avocat Apple: Poate fumezi crack, ştii că nu poţi audia atâţia martori în 4 ore (Imagine: Shutterstock)

"Nu am să mă agit încercând să obţin 75 de pagini de semnături de la oameni care nu vor depune mărturie (...) 75 de pagini! 75 de pagini! Vrei să emit un ordin pe 75 de pagini, când dacă nu fumezi crack ştii că toţi aceşti martori nu vor fi chemaţi din moment ce mai aveţi mai puţin de patru ore", a exclamat judecătorul Lucy Koh de la tribunalul federal din San Jose, unde cei doi giganţi ai industriei IT se acuză reciproc de copierea smartphone-urilor şi tabletelor şi încălcarea a diverse brevete de invenţie.

"Onorată instanţă, vă asigur că nu fumez crack", a replicat sec avocatul Apple, Bill Lee, potrivit CNET.com.

Cele două companii încearcă să valorifice cât mai bine puţinele ore de examinare a martorilor care le-au mai rămas. La începutul procesului, fiecare parte a primit câte 25 de ore pentru a-şi prezenta argumentele în faţa juriului.

Samsung mai are o oră şi jumătate, iar Apple şase ore şi jumătate, timp în care a planificat deja audieri cu anumiţi martori aduşi de Samsung şi convocarea unor experţi care să demonteze unele informaţii prezentate de compania sud-coreeană.

Nemulţumită de volumul uriaş de documente adus în instanţă de cele două companii, judecătorul a ameninţat că ar putea reduce timpul disponibil celor două echipe de avocaţi pentru pledoariile finale, stabilite la două ore fiecare.

Koh a mai izbucnit în ultimele zile, nemulţumită de comportamentul "legiunilor de avocaţi" ai Apple şi Samsung. La începutul acestei săptămâni, magistratul le-a spus celor două companii că nu crede nimic din ceea ce spun avocaţii lor, cerând documente în scris. Miercuri, judecătorul s-a plâns că cele două părţi aduc prea multe hârtii, personalul cabinetului său fiind copleşit de volumul uriaş de muncă necesar pentru procesarea documentelor.

"Dacă se va dovedi că am parcurs aceste 75 de pagini pentru martori care nu vor fi chemaţi, mă voi gândi la o taxă potrivită faptei", a avertizat Koh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici