Dezvăluiri din procesul Apple - Samsung: Google ceruse companiei sud-coreene ca telefoanele şi tabletele să "semene mai puţin" cu produse Apple

Google a cerut Samsung Electronics să schimbe designul smartphone-urilor şi tabletelor pentru a le face să semene mai puţin cu produsele concurente de la Apple, potrivit unor e-mail-uri dezvăluite în cadrul procesului dintre Apple şi compania sud-coreeană

1036 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri din procesul Apple - Samsung: Google ceruse companiei sud-coreene ca telefoanele şi tabletele să "semene mai puţin" cu produse Apple

Google a cerut Samsung ca telefoanele şi tabletele să "semene mai puţin" cu produse Apple (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Unul dintre avocaţii Apple, Harold McElhinny, a prezentat miercuri în instanţă un e-mail intern al Samsung din februarie 2010 în care se vorbeşte despre comentariile "designerului şef Cho" după ce ar fi participat la o şedinţă cu reprezentanţi ai Google, informează Bloomberg.

"Din moment ce seamănă prea mult cu Apple, s-o faceţi vizibil diferită începând cu partea din faţă", se arată în e-mail, care se referă la una dintre tabletele produse de compania sud-coreeană.

Apple a introdus mesajele e-mail drept dovezi în cea de-a treia săptămână a procesului împotriva Samsung, judecat în faţa unui juriu federal în San Jose, California.

Audiat ca martor, designerul Samsung Kim Jin Soo a declarat în instanţă că nu a mai văzut mesajul e-mail prezentat de avocatul Apple. El a indicat însă că schimburile de mesaje ar fi putut avea loc la un nivel superior în ierarhia companiei.

Un al doilea mesaj, trimis cu o săptămână mai târziu, face referire şi la telefoane.

"Vă anunţ directivele şefului de echipă care a fost la întâlnirea de ieri cu directorii executivi (...) trebuie să răspundem chestiunii de similaritate a design-ului la seria S", se spune în e-mail, iar Kim a confirmat că mesajul se referă la smartphone-urile dezvoltate de compania sud-coreeană.

E-mail-ul revine şi la problema asemănării dintre tabletele pregătite de Samsung şi Apple iPad.

"Google cere vehement un design distinctiv vizavi de iPad. Luaţi în considerare solicitarea Google, dar încercaţi să menţineţi pe cât posibil design-ul actual şi să respectaţi şi părerea operatorilor (de telecomunicaţii - n.r.)", se arată în mesaj.

Kim a declarat în instanţă că nu îşi aminteşte să fi primit astfel de directive de la şefii săi şi că documentele sunt o noutate pentru el.

Purtătorul de cuvânt al Google, Jim Prosser, nu a răspuns solicitărilor Bloomberg pentru comentarii.

Cele două companii se acuză reciproc de furt intelectual şi încălcarea de brevete şi patente în domeniul design-ului smartphone-urilor şi tabletelor, respectiv în zona tehnologiei pentru telecomunicaţii wireless.

Procesul de la San Jose este prima confruntare Apple-Samsung care ajunge în faţa juraţilor. Cele două companii se judecă, pe chestiuni similare, în aproximativ 30 de acţiuni pe patru continente.

Telefoanele dezvoltate de Samsung pe baza sistemului de operare Google Android au ajutat compania să urce în acest an pe primul loc în topul producătorilor de pe piaţă.

Apple cere daune de cel puţin 2,5 miliarde de dolari de la Samsung şi transformarea unei interdicţii temporare pe comercializarea unei tablete Samsung în SUA într-una permanentă, care ar putea fi extinsă apoi în instanţă şi către zona smartphone-urilor.

Samsung încearcă să convingă juraţii că brevetele Apple sunt nule şi că grupul american a încălcat patente în zona tehnolgiilor de telecomunicaţii wireless.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici