Apple a cerut în 2010 Samsung 30 dolari pe smartphone pentru licenţierea unor patente

Compania americană Apple a cerut în 2010 grupului sud-coreean Samsung 30 de dolari pe smartphone şi 40 de dolari pe tabletă pentru licenţierea unor patente privind cele două tipuri de dispozitive, potrivit portalului CNET.

256 afișări
Imaginea articolului Apple a cerut în 2010 Samsung 30 dolari pe smartphone pentru licenţierea unor patente

Apple a cerut în 2010 Samsung 30 dolari pe smartphone pentru licenţierea unor patente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Foarte puţine companii dezvăluie datele privind redevenţele pe care le primesc din acordurile de licenţiere a patentelor pe care le deţin.

Apple a introdus documentul privind oferta în procesul cu Samsung, care se desfăşoară într-un tribunal din California.

Producătorul iPhone a oferit Samsung şi un discount de 20% dacă ar fi acceptat să licenţieze la schimb anumite patente. În plus, Apple a cerut şi redevenţe pentru telefoanele Samsung bazate pe Windows. Conform documentului, Samsung ar fi datorat Apple 250 de milioane de dolari în 2010.

Procesul se va desfăşura pe întreaga durată a lunii august, iar Samsung ar putea plăti peste 2,5 miliarde de dolari dacă Apple câştigă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici