Jumătate dintre bugetari sunt în administraţia centrală, cei mai puţini în spitale şi universităţi

Aproape jumătate dintre angajaţii din sectorul bugetar lucrează în administraţia publică centrală, în principal în instituţii finanţate integral de la bugetul de stat, iar cele mai puţine posturi sunt ocupate în sistemul de sănătate şi universităţi, conform unui document al Ministerului Finanţelor.

47 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre bugetari sunt în administraţia centrală, cei mai puţini în spitale şi universităţi

Jumătate dintre bugetari sunt în administraţia centrală, cei mai puţini în spitale şi universităţi (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Conform datelor centralizate în luna martie, numărul total de posturi ocupate în sectorul bugetar se ridică la 1.360.376 persoane, dintre care 674.051 în administraţia publică centrală şi 686.325 în administraţia locală.

Totalul angajaţilor din instituţii finanţate integral de la bugetul de stat este de 345.681 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici