Kraft trebuie să majoreze cu cel puţin 10% oferta pentru Cadbury

Grupul american Kraft trebuie să majoreze oferta ostilă de 11 miliarde lire sterline (18 miliarde dolari) de preluare a producătorului britanic de ciocolată Cadbury cu cel puţin 10%, pentru ca propunerea să aibă şanse de a fi acceptată, potrivit unui sondaj realizat în rândul investitorilor.

43 afișări
Imaginea articolului Kraft trebuie să majoreze cu cel puţin 10% oferta pentru Cadbury

Kraft trebuie să majoreze cu cel puţin 10% oferta pentru Cadbury (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kraft trebuie să urce oferta actuală de 7,71 lire sterline pentru o acţiune Cadbury la 8,5 lire, preţ mediu indicat de nouă investitori la Cadbury, cu o participaţie totală de circa 11%, transmite Bloomberg.

Termenul limită până la care propunerea poate fi modificată este 19 ianuarie.

Cotaţia Cadbury a închis şedinţa de tranzacţionare de vineri în creştere cu 2,9%, la 7,935 lire sterline, peste oferta curentă a Kraft, indicând aşteptările investitorilor pentru o majorare a preţului propus pentru achiziţie sau apariţia unei contraoferte.

Principalul concurent al Kraft la preluarea Cadbury este grupul american Hershey, distribuitor al produselor companiei britanice pe piaţa din SUA.

Comisia Europeană (CE) a avizat, săptămâna trecută, achiziţia Cadbury de către Kraft, cu condiţia ca entitatea nou formată să renunţe la operaţiunile Cadbury din România şi Polonia privind producţia de ciocolată.

Cadbury a cumpărat în iunie 2007, prin fondul Vantas International, 93,2% din titlurile fabricii de ciocolată şi produse zaharoase Kandia-Excelent din Bucureşti, listată la Bursa de Valori Bucureşti, de la Axis Investments şi Meinl Bank, pentru aproape 100 milioane de euro. Ulterior, grupul a achiziţionat participaţiile minoritare şi a delistat compania, în mai 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici