Lufthansa a decolat în 2022: revenire spectaculoasă la capitolul pasageri, în ultimul an

Lufthansa a înregistrat un profit operaţional de 1,5 miliarde de euro anul trecut, marcând o schimbare în bugetul companiei aeriene pe care CEO-ul a descris-o drept „fără precedent”, conform Financial Times.

131 afișări
Imaginea articolului Lufthansa a decolat în 2022: revenire spectaculoasă  la capitolul pasageri, în ultimul an

Transportatorul german a declarat vineri că şi-a dublat numărul de pasageri în 2022 la 100 de milioane şi aproape şi-a dublat veniturile la 32,8 miliarde de euro.

Compania se alătură unui grup tot mai numeros de transportatori care raportează o revenire a calatoriilor după ce acestea au fost întrerupte de pandemia de Covid-19.

Anterior, Qantas, a declarat că se aşteaptă să creeze 8.500 de locuri de muncă în următorul deceniu, o mutare despre care a spus că reprezintă un semnal că industria aviaţiei intră într-o fază de creştere.

„Lufthansa s-a întors”, a declarat Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG. „În doar un an, am obţinut o redresare financiară fără precedent.”

Spohr a spus că societatea a afişat „un rezultat mult mai bun decât se aştepta” şi că cererea de călătorii aeriene a fost ridicată în 2022. De asemenea, s-a angajat să investească „miliarde în aeronave noi, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi de ultimă generaţie”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici