Maserati anticipează triplarea vânzărilor în 2013, susţinute de cererea pentru maşini de lux

Maserati va majora producţia şi va introduce în gama de modele automobilul sport Alfieri, în condiţiile în care vânzările producătorului italian de vehicule de lux, divizie a Fiat, sunt pe cale să se tripleze în 2013, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

189 afișări
Imaginea articolului Maserati anticipează triplarea vânzărilor în 2013, susţinute de cererea pentru maşini de lux

Maserati anticipează triplarea vânzărilor în 2013, susţinute de cererea pentru maşini de lux (Imagine: Hepta)

Producătorul sedanurilor Ghibli şi Quattroporte primeşte 3.500 de comenzi pe lună, a declarat directorul Maserati, Harland Wester, într-un interviu. În acest ritm, comenzile vor ajunge în acest an la 42.000 de automobile, comparativ cu 15.400 de vehicule comercializate în 2013.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, reorientează producţia grupului de la automobilele de serie la vehiculele de lux, mai profitabile, pentru a profita de cererea care a adus vânzări record liderilor pieţei premium, BMW, Audi şi Mercedes-Benz.

Planul lui Marchionne va aduce primele rezultate în acest an, când Maserati va genera probabil un profit suficient pentru a compensa pierderile din Europa pe segmentul maşinilor de serie.

"Suntem pregătiţi să atacăm uriaşii din industria auto. Strategia noastră este să ne extindem pe segmentele premium, mai profitabile, care au început în mod clar să genereze rezultate", a afirmat Marchionne la adunarea anuală a acţionarilor care a avut loc luna trecută la Torino.

Marchionne urmează să prezinte la începutul lunii mai strategia Fiat până în 2018, după ce compania italială a obţinut controlul integral asupra producătorului auto american Chrysler Group, în ianuarie.

Şeful Fiat a declarat anterior că fuziunea celor două companii va pune capăt pierderilor Fiat în Europa şi va permite grupului nou format să reangajeze mii de angajaţi concediaţi, întrucât reţeaua de distribuţie a Chrysler ajută la vânzarea automobilelor premium fabricate în Italia.

Gamele celor doi producători includ automobilul subcompact Fiat 500, modelul Chrysler 200 de dimensiuni medii, maşini premium Alfa Romeo, Maserati şi Ferrari, precum şi SUV-urile Jeep.

Fabrica Fiat din Torino produce modelele Ghibli, de 66.900 de dolari, şi Quattroporte, de 102.500 de dolari, ambele lansate anul trecut. Fabrica produce circa 140 de maşini pe zi.

Maserati mai produce automobilul sport GranTurismo, de 126.000 de dolari, şi versiunea decapotabilă GranCabrio, de 135.800 de dolari, la Modena, în nordul Italiei. SUV-ul Levante, care va fi introdus la vânzare anul viitor, va fi fabricat la uzina Mirafiori a Fiat din Torino.

Planul de afaceri al lui Marchionne include introducerea în fabricaţie a unui automobil sport bazat pe prototipul Alfieri prezentat de Maserati la salonul auto de la Geneva de luna trecută, au spus surse apropiate situaţiei. Modelul urmează să fie produs la Mirafiori.

Veniturile Maserati au crescut de peste două ori anul trecut, la 1,66 miliarde de euro, iar profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor şi elementelor excepţionale s-a triplat la 171 de milioane de euro. Obiectivul acestui an este majorarea veniturilor cu 53% şi un profit în urcare cu 48%, la 254 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici