Mazda recheamă peste 300.000 de maşini în SUA, Canada şi Mexic din cauza unor probleme la direcţie

Constructorul auto japonez Mazda recheamă pentru reparaţii peste 300.000 de automobile în SUA, Canada şi Mexic din cauza unor probleme la sistemul de direcţie care cresc riscul de accident, potrivit The Guardian.

35 afișări
Imaginea articolului Mazda recheamă peste 300.000 de maşini în SUA, Canada şi Mexic din cauza unor probleme la direcţie

Mazda recheamă peste 300.000 de maşini în SUA, Canada şi Mexic din cauza unor probleme la direcţie

Constructorul auto a anunţat că maşinile din modelele Mazda3 şi Mazda5, construite între aprilie 2007 şi noiembrie 2008, au nevoie de raparaţii din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de direcţie, care cresc riscul de accident. Aproape 215.000 din automobilele implicate în acţiunea de rechemare au fost vândute în SUA.

Autorităţile SUA au deschis o anchetă privitoare la aceste probleme în iunie, în baza a 33 de plângeri referitoare la modelul Mazda3. Plângerile fac referire la trei accidente.

Compania a început propria anchetă în iulie 2008. Investigaţia a arătat că problemele se datorează ruginei care se formează într-un tub de mare presiune al sistemului de direcţie. Particulele de rugină pot intra în pompa sistemului, forţând închiderea acesteia pentru evitarea supraîncălzirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici