McDonald’s a vândut în România 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele, în 2016

McDonald’s a vândut în România 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele, cele 68 de restaurante din ţară fiind vizitate de peste 70 de milioane de clienţi, în 2016, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s.

180 afișări
Imaginea articolului McDonald’s a vândut în România 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele, în 2016

McDonald’s a vândut în România 61 de milioane de burgeri şi 3 milioane de cafele, în 2016 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În 2016, în topul preferinţelor românilor s-au clasat sandvişurile McPuişor, Hamburgerul, Big Mac-ul, cartofii prăjiţi şi Happy Meal-ul. Anul trecut s-au vândut 6,3 milioane de meniuri Happy Meal. În plus, 5% din vânzările de anul trecut s-au realizat în intervalul mic dejun, iar la McDrive au fost servite 8,2 milioane de maşini.

În luna aprilie, salariul minim de intrare în companie a crescut la 1.450 de lei, iar pentru trainingurile angajaţilor au fost investiţi 232.000 de euro.

Tot anul trecut, două milioane de lei au fost investite în proiecte educaţionale şi de sănătate şi 1,14 milioane de lei au fost investite în proiectele dezvoltate de Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. În România, McDonald’s are 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.350 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 clienţi.

Cifra de afaceri în 2016 a Premier Capital a depăşit 200 de milioane de euro. În 2016, grupul a înregistrat un profit operaţional de 21,2 milioane de euro. După contabilizarea veniturilor din investiţii şi a cheltuielilor financiare, Premier Capital a înregistrat un profit înainte de taxe de 16,5 milioane de euro. Activele nete ale grupului pentru anul 2016 au ajuns la 41,6 milioane de euro. Tot anul trecut, Premier Capital plc a emis obligaţiuni în valoare de 65 de milioane de euro listate la Bursa de Valori din Malta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici